Той е синоним на забавление, свобода, поведение и нотка на

...

Той е синоним на забавление, свобода, поведение и нотка на
Коментари Харесай

Ford празнува 60-годишнината на емблематичния Mustang с обявяване на нов модел и старт на поръчките за клиенти


Той е синоним на развлечение, независимост, държание и нотка на бунтарство - и през днешния ден почитателите по целия свят честват, защото емблематичният Ford Mustang 1 навършва 60 години.


Mustang първо се появи в продажба на Световното ревю в Ню Йорк на 17 април 1964 година, поставяйки връх в промишлеността за продажби през първата си година с над 418 000 продадени автомобила и от този момент не е спирал да пораства. Mustang сега е най-продаваният състезателен автомобил в света в продължение на повече от 10 години.


За да отпразнува шест десетилетия непрестанно произвеждане на Mustang, през днешния ден Ford афишира две нови версии за Европа. Новият Mustang California Special пакет придава съвременен свършек на специфичното издание, показано за пръв път през 1968 година, а новият Mustang Nite Pony Package прибавя още повече темперамент с настроени стилистични усъвършенствания.


По пътя на Ford към електрическото бъдеще в Европа, компанията за първи път разшири и гамата на Mustang с електрическия SUV Mustang Mach-E.

3 От 30 април Ford ще пусне поръчките за Mustang Mach-E Rally 4 - първият в историята на Ford електромобил, въодушевен от рали. Друг подарък за рождения ден на Mustang включва първите елементи за поръчката на свръхмощния Mustang GTD. 5



Сред честванията на " Деня на Mustang " от страна на Ford и запалянковците на Mustang по света е Ford Mustang Global Gallop. Шестдесет посланици на Mustang, публицисти и основатели ще подхващат епични пътувания по едно и също време в Северна Америка, Южна Америка, Европа, Южна Африка, Китай и Австралия, с цел да признаят трайната популярност на емблематичния състезателен автомобил по целия свят.


Сред основателите на наличие в обществените медии, които към този момент са поели ангажимент да вземат участие в акцията, са Анди То (@Andyto), Лорън Стоуни (@lalafox92) и Ума Леони (@Leonis.studios), която започва на 17 април и ще продължи през 2024 година Скоро ще бъдат оповестени спомагателни основатели на наличие, медии и представители на Mustang на пазарите по света.

" Малко коли, в случай че въобще има такива, могат да се похвалят с толкоз богата история, завещание и почитатели по целия свят, колкото Ford Mustang, а още по-малко са тези, които се създават без спиране в продължение на 60 години ", показа Джон Уилямс, общоприет управител на Ford Blue в Европа. " Днешното честване и новите ни попълнения в гамата на Mustang пресъздават духа на независимост и наслаждение, които са били в основата на триумфа на Mustang в продължение на шест десетилетия – в този момент и с нови технологии, с цел да продължи Mustang да „ препуска “ в бъдещето.


Нови модели на Mustang, само че в същия дух

Днес Ford разгласи нов модел Mustang California Special за Европа, който отдава респект на обичаното особено издание от 1968 година и пресъздава същността на американския жанр от западното крайбрежие с неповторим дизайн.

Наличен в осем разновидността на екстериора, в това число Iconic Silver и Vapour Blue, California Special прибавя отличителни странични ленти, изпълнени в композиция от Medium Light Rave Blue, както и High и Low Gloss Black, и с неповторим надпис GT/CS, който е съвсем незабележим при слаба светлина, само че става доста по-изразителен на слънчева светлина.
Черни рамки на фаровете, а 19-инчовите алуминиеви джанти имат обработена повърхнина с елементи в цвят Rave Blue, допълнени от емблема GT/CS на предната решетка и емблема GT на капака на багажника, и двете приключени в същия цвят.

Отвътре California Special продължава ярката тематика с тапицерия Navy Pier и кожени седалки Ebony Black, с двуцветни шевове Raptor Blue и Metal Grey, ситуирани към арматурното табло, вратите, кормилото и централната подпора, които акцентират неговата изключителност. Mustang California Special може да се поръча от през днешния ден в каросериите Mustang GT купе и кабриолет, с избор на шестстепенна механична или 10-степенна автоматизирана трансмисия за 5,0-литровия V8 мотор.

Новият пакет Nite Pony за купето и кабриолета Mustang GT с избор на ръчна или автоматизирана трансмисия за 5,0-литровия V8 - дава на клиентите опция за по-тъмно лъчение на техния нов Mustang. Пакетът включва алуминиеви джанти, боядисани в черен цвят Ebony Black, черен покрив, капачки на огледалата и рамки на фаровете, както и черни предни и задни емблеми Pony, които не оставят никакво подозрение, че това е злокобна машина.

Готов за игра на асфалт или в калта
Клиентите в Европа могат да поръчат от 30 април революционното Mustang Mach-E Rally, което за първи път придвижва свободата и заниманието на Mustang на черни пътища.

Проектиран да притегля вниманието, когато е на асфалта или в калта, Mustang Mach-E Rally се отличава с двойни спортни ленти, неповторима предна част, трагичен заден спойлер и 19-инчови, гланцирани бели алуминиеви джанти, въодушевени от дългата история на Ford в спортните ралита.

Електрическият задвижващ елемент с два мотора за задвижване на всички колела обезпечава 950 Нм въртящ миг и 486 к.с. мощ 6, 7, а особено настроеното окачване е с 20 мм по-високо от това на Mustang Mach-E GT, с цел да се усили клиренсът при придвижване по черните пътища.

Днес Ford също по този начин удостовери, че Mustang GTD, най-дръзкият и модернизиран Mustang в историята, ще се появи в Европа.

Свръхмощният автомобил, предопределен за улицата, разполага с най-съвременни технологии, в това число дейна аеродинамика и полуактивно окачване, и ще може да се купи в строго лимитирани бройки.

Посетителите на надпреварата " 24 часа на Льо Ман " на 15-16 юни ще могат да видят онлайн Mustang GTD до момента в който следят надпреварата на Mustang GT3. Очаква се поръчките за Mustang GTD в Европа да бъдат отворени това лято - повече детайлности ще бъдат обявени скоро.

Легенда, създавана 60 години
От 1964 година насам са продадени повече от 10 милиона Mustang-а в седем генерации. Емблематичният състезателен автомобил е имал хиляди участия във филми, телевизия, музика и видеоигри и се е трансформирал в най-харесвания автомобил в света на Фейсбук.
Mustang се радва и на именити достижения в моторните спортове по света, като реализира първата си победа в Тур дьо Франс Аутомотив още през първата година от продажбата си и продължава да записва победи и шампионати в спортните коли, мил рейсинга и ралитата.
Състезателният дух на Mustang продължава и до през днешния ден с Mustang Dark Horse Spec R, GT4 и Mustang GT3 - отпред на завръщането на Ford в " 24-те часа на Льо Ман " това лято.

*Източник: www.ford.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР